Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Käsityöläiskatu 4a
Turku, , 20100

040 772 1839

Puheklinikka  puheterapiaa asiantuntemuksella

Tapahtumia aiemmilta vuosilta

2018

19.12.2018

Toivotamme kaikille rentouttavaa joulunaikaa - tavataan vuonna 2019!

13.12.2018

Puheklinikan väki on mukana järkkäämässä ensi kesänä Turussa järjestettävää Pohjoismaista afasiakonferenssia, NAC2019.

Mukavana lisänä NAC2019 tarjoaa mahdollisuuden esitellä myös kliinisiä aiheita perinteisempien tieteellisten tutkimusten ohella joko posterin tai suullisen esityksen muodossa. Haluammekin rohkaista taitavia kollegoita ympäri Suomen tarttumaan tilaisuuteen! Kongressi tarjoaa mainion tilaisuuden tehdä kliinistä työtämme näkyväksi pohjoismaisessa viitekehyksessä. Jos haluat tukea ideasi muokkaamisessa esityksen muotoon, ota rohkeasti yhteyttä järjestelytoimikuntaan.

Abstraktien jättöaika umpeutuu 15.1.2019 joten vielä ehtii!

12.12.2018

Tiesitkö, että neurologisiin sairauksiin sekä aivo- ja kaularankavammoihin voi liittyä monin tavoin oireilevia nielemishäiriöitä. Meiltä saat aiheesta lisää tietoa!

23.11.2018

Tänään jakauduttiin kouluttautumaan Turkuun ja Helsinkiin, herkuttelun lomassa pohdittiin GAS-menetelmää sekä apraksiaa ja sen moninaisia piirteitä. Aina kiva tavata ihania kollegoja!

16.11.2018

Aivovammaviikon tempauksena käynnistyi 2 opiskelijan opinnäytetyöt, joissa tutkitaan aivovamman saaneiden henkilöiden kokemusta vuorovaikutustaidoista sekä kykyä tunnistaa tunteita. Lisätietoja löydät täältä. Myös Marjaanalta saa lisätietoa.

31.10.2018

Piirtäjien ryhmässä hyödynnettiin tänään ajankohdan mukaista rekvisiittaa. Karmivaa Halloweenia! 🎃

25.9.2018

Saimme mukavia uutisia Kelasta - puheterapiapalveluiden hankintapäätökset saapuivat ja jatkamme palveluiden toteuttamista totuttuun tapaan myös seuraavalla sopimuskaudella. Tervetuloa terapiaan!

6.9.2018

SPEAK OUT koulutuksen jälkeen on kiva palata työn touhuun uudet työkalut taskussa. Iloista ja inspiroivaa syksyä kaikille! 🍁🍂

2.7.2018

Kesäloma! Olemme kesän aikana tavoitettavissa parhaiten sähköpostitse ja vastailemme viesteihin mahdollisesti hieman viiveellä. Puhelimitse meidät tavoittaa parhaiten numerosta 040 772 1839. Ihanaa kesää kaikille!

24.4.2018

Eilen olimme luennoimassa äänenhuollosta Maskun Hemmingin koulun opettajille. Tärkeästä aiheesta on aina ilo jakaa tietoa!

Olisiko vastaavanlaiselle koulutukselle tarvetta teilläkin? Valmiiden kokonaisuuksien lisäksi räätälöimme mielellämme erilaisiin tarpeisiin ja tilaisuuksiin sopivia kokonaisuuksia. Ole yhteydessä, kerromme mielellämme lisää!

28.3.2018

Kelan tänä keväänä toteutettava kilpailutus vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen toteuttamisesta vuodelle 2019 on saanut aikaan paljon keskustelua niin puheterapeuttien kuin muidenkin kuntoutustyöntekijöiden keskuudessa. Puheklinikalla pyrimme aina avoimeen keskusteluun kuntoutujien ja heidän läheistensä kanssa kuntoutuksen järjestymiseen liittyvissä asioissa. Näin myös tässä tapauksessa! Jos jokin asia kuntoutuksesi järjestymisessä siis mietityttää, ota asia rohkeasti puheeksi puheterapeuttisi kanssa.

Työssä viihtyvyys on yksi Puheklinikan perusvoimavaroista ja laadukasta työtä on ilo tehdä! Siitä emme siis tingi tänään emmekä tulevaisuudessakaan. Ihanaa Pääsiäisen aikaa kaikille!

5.1.2018

Vuoden alussa meillä alkaa jälleen kolme ryhmää; afasiaryhmät Piirtäjät ja Puhujat sekä Dysartriaryhmä.

Tällä hetkellä Puhujien ryhmä on täynnä, Piirtäjiin on vielä kaksi paikkaa jäljellä ja Dysartriaryhmään yksi paikka. Ryhmät alkavat helmikuun aikana. Vastailemme aina mielellämme kysymyksiin, ota rohkeasti yhteyttä. Tervetuloa mukaan!


2017

Kiitos vuodesta 2017, tervetuloa 2018!

Haluamme toivottaa kaikille yhteistyökumppaneille, kuntoutujille, ystäville ja tuttaville taianomaista ja kuusentuoksuista joulunaikaa. Samalla uusi vuosi siintää jo edessä raikkaana ja lupaavana, kohta päästään korkkaamaan! Tänä vuonna Puheklinikka muisti vuodenvaihteessa lahjoituksella suomalaista metsää - joulukuusen kotia ja raikkaiden ideoiden takuuvarmaa syntypaikkaa. Nähdään vuonna 2018!

Puhevammaisten viikko 2.8.2010

Puhevammaisten viikkoa on huomioitu tällä viikolla jakamalla heijastimia. Aamujen ja iltojen hämärtyessä on hyvä koristaa itsensä mahdollisimman näkyvin asustein, ja viikon kuntoutujat ja yhteistyökumppanit ovatkin lähteneet Puheklinikalta heijastimet heiluen!

Kirjajulkaisu: Afasia: Aikuisiän kielihäiriöiden aivoperusta ja kuntoutus

Syyskuussa ilmestyy uusi kirja aikuisiällä sairauden tai vamman myötä syntyneistä kielihäiriöistä. Puheklinikalta mukana kirjoittajina Nana ja Marjaana mukana kirjoittajina. Marjaana käsittelee kirjoittamassaan luvussa aivovammapotilaiden puheterapiaa ja Nana on kirjoittanut tietokoneavusteisesta kuntoutuksesta aikuisneurologisessa kuntoutuksessa. Kirja on suunnattu erityisesti oppikirjaksi ja katsaukseksi ammattilaisille ja opiskelijoille.

Tarkemman kuvauksen löydät tämän linkin takaa

15-17.6.2018 Nordic Aphasia Conference

Elina ja Annemari vierailivat Kööpenhaminassa kouluttautumisen merkeissä kesäkuussa. Inspiroivien puheenvuorojen ja keskusteluiden lomaan taisi mahtua muutama hetki nauttia kesäisestä, kauniista kaupungistakin.

Kevään puheenaiheita

Ohessa muutamia linkkejä aiheisiin, jotka ovat kuluneen kevään aikana puhuttaneet meitä Puheklinikkalaisia:

Hyvä muistutus ryhmämuotoisen puheterapian ulottuvuuksista ja mahdollisuuksista (sovelluksia materiaalina hyödyntäen tai ei).

Puheterapialla on merkitystä!

Hienoa nähdä tutkimusta joka tukee holistista lähestymistapaa kuntoutuksessa!

Penn State Universityssä tehdyn tutkimuksen päätelmät tukevat hienosti myös Puheklinikan puheterapiaryhmien tausta-ajatuksia:

“When we are looking at ways to help people with aphasia recover their language function, we really need to look at the whole brain system and think about aspects of cognition such as attention and memory and how they may be affecting recovery of language function.”

14.2.2018

Ihanaa Ystävänpäivää!

2018!

Tammikuu näyttää iloiselta ja dynaamiselta! Hyviksi havaittujen menetelmien ja toimintatapojen mausteeksi Puheklinikalla on tammikuussa päästy kokeilemaan myös Lee Silverman Voice Treatment -menetelmän mukaista kuntoutusta. Kokemusten perusteella menetelmä istuu mainiosti osaksi toimintaamme ja toivotammekin jatkossa kuntoutujia lämpimästi tervetulleeksi myös LSVT-jaksoille. Jos haluat lisätietoa menetelmästä tai mielessäsi on jaksolle soveltuva kuntoutuja ota yhteyttä Annemariin.


2016

Joulukuu 2016

Puheklinikan väki toivottaa leppoisaa ja rentouttavaa Joulun aikaa sekä ihanaa ja inspiroivaa vuoden vaihdetta! Juhlavuoteen 2016 on meillä mahtunut monenmoista; uuden oppimista monenlaisen kouluttautumisen parissa (nyt on lyhenteitä - hallussa muun muassa GAS, OPT, LSVT, ICF ja EA), uusia yhteistyökuvioita sekä tietenkin kuntoutustyötä hienojen kuntoutujien kera - i år både på finska och svenska.

Vuoden aikana olemme myös ehtineet tehdä kehitystyötä etenkin ryhmäpuheterapian osalta, nettisivuiltamme löytyykin nyt esite ensi vuoden puheterapiaryhmistä. Otamme aina mielellämme palautetta ja kehitysideoita vastaan ja vastaamme ilolla tiedusteluihin. Ta gärna kontakt om det finns behov av svenskspråkig gruppterapi.

Näihin tunnelmiin päätetään vuosi 2016, pian kohti kuusentuoksua ja herkkuja!

Kuullaan viimeistään vuonna 2017!

30.9.2016

Juhlapäivä, tänään mennään!

Avoimet ovet kuntoutuja-asiakkaille klo 12.30-14.30 ja yhteistyötahoille klo 15.00-18.00 - lämpimästi tervetuloa.

16.9.2018

Puheklinikan 10v juhlat lähestyy!

Juhlistamme työntäytteistä vuosikymmentä Avoimin Ovin perjantaina 30.9.2016.

Kuntoutuja-asiakkaillemme tarjoamme mielellämme kupillisen kuumaa klo 12.30-14.30 välisenä aikana. Yhteistyökumppant ovat lämpimästi tervetulleita vaihtamaan kuulumisia klo 15.00-18.00 välisenä aikana.

Nähdään 30.9.2016!